Botanic garden party за един или пък двама

Екзотиката в България притежава своите различни измерения. Като цяло на всяко храстче  и клонка  на Запад от Калотина и на Юг от Кулата се лепва таг very hot или exotic. Ако обаче искаш да си направиш екзотична екскурзия на мига и не само в съня, Life@City ти предлага  следния план.

ДеН: който за теб е най-удобен, винаги е по-хубаво, ако е слънчев

Време: Винаги между 9.00 и 17.00

Дрескод: удобен и цветен

Вход: символичен

Място: Университетска ботаническа градина  на ул. Московска 49 срещу паметника Левски

Надали  подозираш, че именно в центъра на София съществува такъв оазис на зеления цвят. Благодарение на уникалните растения и прекрасната архитектура още щом прекрачиш входа ще се почувстваш като на самотен остров. Ако пък организираш мини екскурзията си в делничен ден, ще можеш и действително да си сам и да разглеждаш необезпокоявано и егоистично, самотно да се пулиш върху чудесата на природата, на която и ти, и аз, а и много други, все по-рядко се сещаме да благодарим и да се възхитим.

Ако градината ти е твърде тясна, точно до нея се намира най-новата галерия на София „Квадрат 500“, а след нея можеш да завършиш деня ти, посветен повече на духа, а не на тялото, с палене на свещичка и петминутна тишина в храм-паметника „Александър Невски“.